Jakarta, Surga Belanja

Kalau kamu hobi belanja atau sekedar window shopping, Jakarta adalah surganya. Apalagi di akhir tahun seperti sekarang ini. Wuih, sepertinya seru banget liat-liat plang brand-brand terkenal bertuliskan SALE.

Bahkan beberapa waktu lalu, Dalton Tanonaka dalam program MetroTV, “Indonesia Now”  di penghujung obrolannya menjelaskan panjang lebar keherannya melihat banyak orang Indonesia justru belanja jauh-jauh ke negeri tetangga. Karena baru saja ia ke Orchard Road untuk urusan bisnis dan melihat harga sebuah brand ternama mahalnya 3 kali lipat daripada di Senayan. Wah wah wah…Langsung saja, ia memilih untuk belanja di Jakarta, dan selisih harganya ia gunakan untuk makan-makan sepuasnya…   🙂  Hmmm…  pilihan yang bijak…  😉

Kemeriahan kota Jakarta saat ini tampak di Pusat Perbelanjaan. Di Gandaria City ada pertunjukan akrobatik dari luar negeri. Bahkan ada adegan meluncur dari lantai tertinggi ke panggung di lobi… WAOW …Pertunjukan Akrobat di Mal

Tak seperti biasanya pula, Pondok Indah Mal memeriahkan ruang terbuka di lantai dasarnya dengan es…  iya, jadi bagi anak-anak bisa belajar Ice Skating disitu… wuih…  Serasa ada salju turun di tengah Mal nih… hehhe…   🙂   Paduan suara anak-anak terdengar dari lantai atas menggemakan suaranya.

Eits, di Senayan Plaza juga ada paduan suara anak-anak dan bahkan artis Ibukota akan bernyanyi pada jam yang ditentukan. Dekor bak salju juga nampak di sini.

Di Seberangnya, di Senayan City ada dekor natal yang cukup fancy, boneka Santa dan para rusanya… Sudut itu banyak mengundang perhatian pengunjung yang lewat untuk berfoto di depannya. Selain karena tampak elegan, juga karena boneka Santa bisa bergerak-gerak…hihi…

Yang pasti di Mal-mal tadi terlihat plang besar-besar SALE….  Sebagian barang Sale memang ada yang masih cukup mahal, tapi bagi yang fanatik pada beberapa brand, pastilah ini saat yang ditunggu-tunggu…  karena di hari lain, belum tentu SALE nya sebesar ini.

Well, then, happy shopping, happy window shopping, happy holiday!

Just ENJOY JAKARTA – a paradise for shopaholic…   😉

Cycling in Jakarta

Hai there…

Lately, I learn cycling again. This time in Jakarta. A city where I was born, grew up, had a career, met my husband…

At first, I was a bit nervous about riding a bike since it has been a very long time for me; and I never tried folding bike nor mountain bike before.

Then, I remember the yellow bike. (Let me show you the bike in another session) About 15 years ago, I regularly cycled from my boarding house to my campus in Yogyakarta Province ( A province having natural disaster caused by Mount Merapi explotions). Yellow hmmm.. yellow was a rare colour for an adult bike, I suppose? ‘Sepeda mini’ they call it or mini bike, it’s a female bike with a basket on the front…

Some people laughed at me riding the yellow bike, but others try to buy it from me. Of course it’s not for sale coz it’s my mother’s bike…  🙂

Now, I remember once again that there’s a fun feeling when we ride the bike… A popular saying about a bike is “ones you ride it you never forget how…”  So, no matter what your bike is, just keep riding it and be proud of it. Coz being pro green and sporty is not a crime, you know.

Jakarta – Bangkok – Pattaya Tour

Halo! Agar lebih mood, lebih happy dan lebih recharge,  jalan-jalan yuk. Gak perlu ambil cuti lama-lama. Cuma 3 atau 4 hari udah bisa keliling  Thailand.

Travel to Bangkok

Bangkok City Tour : Choa Phraya River, Wat Arun, Floating Market, Shopping, Tiger Zoo, Crocodile Zoo  Coral Island Cruise
Pattaya city tour, Coral Island
Nong Nooch Village : Cultural Show, Flower Garden, Elephant Show

atauberwisata ke sungai Chaophya river melewati Wat Arun, mengunjungi Pabrik Kulit , Peternakan Harimau dan buaya , Gems Gallery international ( ISO 9001), mengunjungi peternakan lebah alami , Belanja di Toko Oleh-2 ,

Pesawat + Hotel + makan + Tour Bangkok + Tour Pattaya + Guide berbahasa Indonesia + transfer bandara Hotel PP semuanya cuma Rp 4 jutaan. Semuanya komplit kan? Murah lho. Plus kalau ada yang gak fasih berbahasa asing atau mau jalan sama orang tua, gampang aja, kan guidenya berbahasa Indonesia. Hayuk, yang minat silakan daftar.
Let me know if you feel like going…  Happy travelling!   See you…
*Terms & conditions applied.

Jazz, Buzzing in Jakarta

queuing...
queuing...

Story and photos: Susanna SAN.

Jazz is buzzing… specially in an international event like Java Jazz. I remember that in 2009,  it took some time just to get the ticket. Queing could be found everywhere; from getting the tickets to waiting to enter to a special performances. A huge crowd was there inside the Jakarta Convention Centre. Make sure you are healthy when you go there. Not only Jakartans, you could also see western foreign visitors to Asian neighbouring countries came all the way to Jakarta just to watch the show. Of course, many public figure-artists and politician. This year, 2010, is special for President Susilo Bambang Yudhoyono and Vice President Budiono of Indonesia spared some time to watch how this creative industry is growing. Many singers or jazz bands came here to Jakarta several times already, and become familiar with the city and its crowd. They could tell that Jakarta is friendly, safe to visit and even to have a lot of good times. I took a special ticket to watch Swing Out Sister in 2009. It was the first time for this group of senior singers to come to Jakarta to perform. Their voice were still good though they were not young anymore.  They felt happy and so were the audience who had been waiting to see their live performances for ages, like my husband. Have fun with Jazz, Indonesia!

Swing Out Sister was in Jakarta